Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)903g3431kcal4.5g58.7g361.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 993g3020kcal86.9g550.2g18.9g138.1g
Leivinjauhe 45g79kcal2.3g17.1g0g0.2g
Hunaja 722g2386kcal3.6g583.7g0g0g
Mustikka metsä- 2709g1192kcal13.5g173.4g16.3g89.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 172g575kcal0.1g140g0.1g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11088g21366kcal221.8g3046.2g793g460.2g
Valittu annoskoko5544g10683kcal110.9g1523.1g396.5g230.1g
Annoskoko puolitettuna2772g5342kcal55.5g761.6g198.3g115.1g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527