Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 586g2011kcal59.7g410.3g7g20.5g
Kananmuna kuoreton 248g354kcal31g0.7g25.4g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 451g753kcal33.8g18g58.6g11.7g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 23g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka812g771kcal138g4.1g20.3g0g
Sipuli 248g75kcal3.1g11.9g0.5g4.2g
Paprika punainen 676g198kcal6.4g30.4g2.7g12.9g
Ananas, omassa liemessään 643g335kcal3.2g72g0g9g
Kananmuna kuoreton 496g708kcal62g1.5g50.8g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 902g385kcal30.5g43.3g9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.6g0.5g1.6g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Emmental, punaleima 17%406g1177kcal138g0g69g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11088g13867kcal1021.6g1251g487.8g122.2g
Valittu annoskoko5544g6934kcal510.8g625.5g243.9g61.1g
Annoskoko puolitettuna2772g3467kcal255.4g312.8g122g30.6g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965