Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g50g191kcal7.5g37.5g1.5g4.1g
Hiiva, 50g13g7.6kcal1.6g0.1g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl63g219kcal8.8g40g1.9g3.4g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 225g772kcal22.9g157.5g2.7g7.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g113kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1110g2629kcal81.6g476.2g37.4g30.8g
Valittu annoskoko555g1314kcal40.8g238.1g18.7g15.4g
Annoskoko puolitettuna278g657kcal20.4g119.1g9.4g7.7g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073