Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g94g26kcal0.6g5.6g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Chili paprika punainen3.1g1.3kcal0.1g0.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.4kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g3.4g21kcal0.2g2g1.2g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)116g41kcal1.2g8g0.6g1.6g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g44g158kcal11.8g22.8g1.3g3.9g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g8.8g11kcal0.2g0.5g0.8g0.1g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g53g67kcal4.3g7.4g1.1g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1110g846kcal39.4g101.8g27.6g29.2g
Valittu annoskoko555g423kcal19.7g50.9g13.8g14.6g
Annoskoko puolitettuna278g212kcal9.9g25.5g6.9g7.3g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.2g2.5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336076