Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 58g172kcal6.1g30.8g1.3g5.8g
Papu valkoinen, keitetty 224g241kcal18.8g31.3g0.8g15.6g
Maustekurkku sokerisuolattu 133g27kcal0.9g4g0.1g2.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g29g167kcal5.2g6.8g14.4g3.4g
Viinietikka balsami5.8g2kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g48g72kcal0.5g2.9g6.2g0.3g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g13g50kcal4.2g0g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1113g1485kcal72.6g156.2g53g56.6g
Valittu annoskoko556g742kcal36.3g78.1g26.5g28.3g
Annoskoko puolitettuna278g371kcal18.2g39.1g13.3g14.2g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481