Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 441g629kcal55.1g1.3g45.2g0g
Sokeri 801g3252kcal0g800.3g0g0g
Maito, Kevyt401g184kcal12.8g19.2g6g0g
Kuohukerma,valio,2dl401g1362kcal8g12g140.2g0g
Voi 60% rasvaa 381g2073kcal3.4g1.9g232.1g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1042g3574kcal106.1g729g12.5g36.5g
Raparperi 1202g405kcal8.3g66.1g1.2g16.8g
Voi 60% rasvaa 200g1091kcal1.8g1g122.1g0g
Sokeri 401g1626kcal0g400.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g893kcal26.5g182.3g3.1g9.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11136g30319kcal448.2g4456.8g1124.8g125.2g
Valittu annoskoko5568g15160kcal224.1g2228.4g562.4g62.6g
Annoskoko puolitettuna2784g7580kcal112.1g1114.2g281.2g31.3g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273