Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton88g18kcal0.3g1.4g0g0.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g701g372kcal40g37.1g7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g158kcal0g0g17.5g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g105g16kcal1.1g2.1g0.2g1.5g
Graavilohi, maustettu, annos 50g526g973kcal72g10g71.5g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 526g235kcal1g49.5g0.5g9.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Riisi & ruis (Risella)1051g3575kcal94.6g746.4g20g84.1g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi35g67kcal1.1g9.5g2.8g0.1g
Vesi2453g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11144g10862kcal422g1718.8g239.2g193g
Valittu annoskoko5572g5431kcal211g859.4g119.6g96.5g
Annoskoko puolitettuna2786g2715kcal105.5g429.7g59.8g48.3g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201