Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)151g50kcal5g7.4g0g0g
Tuore hiiva15g10kcal2.3g0g0.1g1.9g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g151g528kcal21.1g84.5g11.3g15.1g
Juokseva hunaja 250g15g48kcal0.2g11.8g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g211g739kcal25.3g149.9g4.4g6.3g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1116g2969kcal108.2g507.4g56.2g46.6g
Valittu annoskoko558g1485kcal54.1g253.7g28.1g23.3g
Annoskoko puolitettuna279g742kcal27.1g126.9g14.1g11.7g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440