Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g5.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaatti 14g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kurkku 7.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli 2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 3.6g5.8kcal0g0.1g0.6g0.1g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g14g38kcal2.5g0.3g2.9g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 6.2g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Viinietikka 0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana112g147kcal5.6g3.2g12g1g
Valittu annoskoko56g74kcal2.8g1.6g6g0.5g
Annoskoko puolitettuna28g37kcal1.4g0.8g3g0.3g
Arvot/100g100g131kcal5g2.9g10.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512