Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g13g73kcal2.8g2.5g6.4g1.3g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu6.2g34kcal1.5g1.1g2.9g0.2g
Pellavansiemen kokonainen 8.1g41kcal1.6g0.1g3.4g2.1g
Auringonkukansiemen 6.2g37kcal1.4g0.8g3.1g0.4g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g5.6g3.1kcal0.3g0.2g0.1g5.6g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana112g477kcal18.6g9.4g41.6g19.2g
Valittu annoskoko56g238kcal9.3g4.7g20.8g9.6g
Annoskoko puolitettuna28g119kcal4.7g2.4g10.4g4.8g
Arvot/100g100g427kcal16.7g8.4g37.3g17.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107