Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)2.2g2.2kcal0.4g0g0.1g0.1g
Poronkäristys, lapin liha 240g7.5g12kcal1.4g0g0.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 5.4g4.1kcal0.1g0.8g0g0.1g
Sipuli 6.4g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Palsternakka 1.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Juuriselleri 1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 5.9g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Lanttu 2.9g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g48kcal4g3.6g1.2g1.2g
Valittu annoskoko56g24kcal2g1.8g0.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna28g12kcal1g0.9g0.3g0.3g
Arvot/100g100g43kcal3.5g3.2g1.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272