Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 29g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Timjami 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Purjosipuli 3g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 2.1g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 1.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Puna-ahven savustettu 7.8g8.8kcal1.3g0g0.4g0g
Katkarapu 4.6g3.1kcal0.7g0g0.1g0g
Sinisimpukka vedessä 3.5g3.1kcal0.5g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g43kcal5.4g1.4g1.6g0.6g
Valittu annoskoko57g22kcal2.7g0.7g0.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna28g11kcal1.4g0.4g0.4g0.2g
Arvot/100g100g38kcal4.8g1.2g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203