Lihamureke

Valmistukseen kuluva aika: alle 1 tunti.

1. Sekoita purkki kermaviiliä, pussi sipulikeittojauhetta, 2 kananmunaa ja 4 kynttä valkosipulia puristettuna.

2. Lisää jauheliha sekä raastettu porkkana ja sekoita.

Lisää halutessasi mustapippuria ja muita mausteita.

Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sipulikeitto on hyvin suolaista.

3. Muotoile pötkö uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.

VINKKI: voit laittaa lisukkeeksi uunivuokaan murekkeen reunoille esim.

porkkanaa ja herneitä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha25g42kcal4.7g0g2.5g0g
Laktoositon kermaviili (Valio)13g8.1kcal0.4g0.6g0.4g0g
Ranskalainen sipulikeitto-ainekset (Knorr), annos 52g3.2g10kcal0.3g1.7g0.2g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.1g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g146kcal12.8g6g7.6g1g
Valittu annoskoko57g73kcal6.4g3g3.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna28g37kcal3.2g1.5g1.9g0.3g
Arvot/100g100g129kcal11.3g5.3g6.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272675