Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g2.6g8.2kcal0.6g1.4g0g0g
Mung-papu, gogreen2.6g8.9kcal0.6g1.6g0g0.4g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g2.6g8.2kcal0.6g1.3g0g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g7.3g9kcal0.2g1.9g0.1g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g7.3g3.9kcal0.4g0.4g0.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g8.2g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Paprika, punainen11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.3g0.2kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g111kcal5.2g16.2g2.6g1.4g
Valittu annoskoko57g55kcal2.6g8.1g1.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna28g28kcal1.3g4.1g0.7g0.4g
Arvot/100g100g98kcal4.6g14.3g2.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060