Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g14g43kcal1.4g8.7g0.3g2g
Vehnäjauho puolikarkea 23g79kcal2.3g16.1g0.3g0.8g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g264kcal7.6g49.6g3.4g5.8g
Valittu annoskoko57g132kcal3.8g24.8g1.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna28g66kcal1.9g12.4g0.9g1.5g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.7g3g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580