Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 206g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 21g15kcal2.7g0.2g0.1g1.4g
Sokeri 3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 22g197kcal0g0g22.3g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)29g95kcal4.6g15g1.9g3.8g
Porkkana 83g27kcal0.5g4.6g0.2g2.1g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)76g267kcal9.2g49.4g3.8g4.2g
Hiivaleipävehnäjauho 107g350kcal13g63.7g3g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g1930kcal60g272.4g62.6g34.8g
Valittu annoskoko560g965kcal30g136.2g31.3g17.4g
Annoskoko puolitettuna280g483kcal15g68.1g15.7g8.7g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138