Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi54g242kcal3.5g32.2g11.3g1.7g
Mascarpone (250g)107g561kcal4.8g4.8g58g0g
Flora Vanilla 12%134g255kcal6g21.5g16.1g0g
Sokeri 114g463kcal0g114g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g32g21kcal1.1g0.1g8.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Suolapähkinä 1.6g10kcal0.4g0.2g0.8g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 48g21kcal4.7g0.2g0g0g
Vispikerma Flora 20%27g59kcal0.8g1.3g5.4g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g40g225kcal3.4g22.1g13.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g3721kcal49.4g395.4g226.8g3.6g
Valittu annoskoko560g1861kcal24.7g197.7g113.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna280g930kcal12.4g98.9g56.7g0.9g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432313