Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 4442g3382kcal83.5g688.5g8.9g44.4g
Valkosipuli 30g32kcal2.3g4.8g0.2g0.6g
Polar-juusto 15%210g546kcal65.1g0g31.5g0g
Flora kevyt ruoka 7%875g743kcal8.7g39.4g61.2g0g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g18g40kcal1.9g6.7g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g9486kcal323g1478.8g204.8g90g
Valittu annoskoko5600g4743kcal161.5g739.4g102.4g45g
Annoskoko puolitettuna2800g2372kcal80.8g369.7g51.2g22.5g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536