Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1330g612kcal42.6g63.8g20g0g
Hiiva, 50g133g81kcal17.4g1.5g0.5g0g
Sokeri 372g1512kcal0g372.1g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g27g83kcal2.9g16g1.9g7.4g
Kananmuna 50g(kpl)133g168kcal14.6g0.4g12g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2926g10041kcal298.2g2048.5g35.1g102.4g
Voi 399g2895kcal4.7g1.6g324.4g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g266g851kcal45.2g122.4g20g46.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g32484kcal851.2g5252.6g827.8g312.8g
Valittu annoskoko5600g16242kcal425.6g2626.3g413.9g156.4g
Annoskoko puolitettuna2800g8121kcal212.8g1313.2g207g78.2g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726