Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1565g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g506g137kcal3g26.8g1g12.6g
Ruokajogurtti Valio394g355kcal17.7g19.7g23.7g0g
Hunaja 72g237kcal0.4g57.9g0g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl8g72kcal0g0g8g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala1406g4499kcal210.9g829.5g36.6g140.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%163g408kcal22.9g18g9.1g80g
Kuivahiiva, annos 11g44g158kcal19.7g17.5g2.6g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1394g5019kcal181.2g975.8g29.3g51.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g21767kcal911.6g3890.4g220.6g569.6g
Valittu annoskoko5600g10884kcal455.8g1945.2g110.3g284.8g
Annoskoko puolitettuna2800g5442kcal227.9g972.6g55.2g142.4g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88619