Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)800g1320kcal24g32g120g0g
Valkoviini kuiva 400g274kcal1.2g2.4g0g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g2400g864kcal21.6g177.6g7.2g84g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g80g720kcal0g0g80g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Broileri rintafile,maustamaton1800g1856kcal415.8g0.2g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11208g10211kcal932.8g443g451g172g
Valittu annoskoko5604g5105kcal466.4g221.5g225.5g86g
Annoskoko puolitettuna2802g2553kcal233.2g110.8g112.8g43g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012