Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala56g180kcal8.5g33.3g1.5g5.6g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton7.5g24kcal1.7g0.8g1.6g0g
Voi vähäsuolainen 38g273kcal0.4g0.2g30.6g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 44g318kcal0.5g0.2g35.6g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g88g307kcal1.5g78g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 55g76kcal6.9g0.2g5.4g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton15g48kcal3.5g1.6g3.1g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark38g199kcal3g12g15.8g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g75g90kcal2.1g3.4g7.5g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl107g362kcal2.1g3.2g37.3g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark10g53kcal0.8g3.2g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1122g3911kcal62g284.2g285.2g11.4g
Valittu annoskoko561g1956kcal31g142.1g142.6g5.7g
Annoskoko puolitettuna281g978kcal15.5g71.1g71.3g2.9g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045