Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 94g32kcal2.9g4.6g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa75g225kcal17.2g0g17.2g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1.9g10kcal0g0g1.1g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g38g120kcal4.9g23.2g0.9g3.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)150g38kcal1.5g8.2g0g2.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.1g5.8kcal0.2g0.4g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 187g426kcal35.6g0g31.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1125g1748kcal126g79.4g103g11.6g
Valittu annoskoko563g874kcal63g39.7g51.5g5.8g
Annoskoko puolitettuna281g437kcal31.5g19.9g25.8g2.9g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191