Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Juuriselleri 25g7.9kcal0.3g1.1g0g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka18g14kcal0.6g3.3g0.2g0.2g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste100g98kcal18g0g2.7g0g
Katkarapu pienet (pirkka)45g30kcal6.7g0g0.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)63g64kcal10.6g1.1g1.8g0g
Valkoviini kuiva 25g17kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1126g639kcal75.4g16.6g25.2g5g
Valittu annoskoko563g320kcal37.7g8.3g12.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna281g160kcal18.9g4.2g6.3g1.3g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156