Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 910g3122kcal92.7g637g10.9g31.8g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen583g4200kcal0g0g466.7g0g
Feta, Arla Apetina 3%933g1027kcal168g18.7g28g0g
Kirsikkatomaatti, 50g1167g233kcal7g44.3g3.5g0g
Basilika, tuore 233g63kcal7.3g2.5g1.9g3.7g
Kananmuna kuorineen punnittu635g800kcal69.8g1.9g57.1g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)933g1540kcal28g37.3g140g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)233g607kcal60.7g3.5g39.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11256g23184kcal867g1490.4g1495.6g71g
Valittu annoskoko5628g11592kcal433.5g745.2g747.8g35.5g
Annoskoko puolitettuna2814g5796kcal216.8g372.6g373.9g17.8g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572