Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 932g1003kcal78.5g130.5g3.3g65.2g
Herne 745g514kcal37.7g69.8g3g23.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g559g151kcal7.3g26.8g1.1g9.5g
Omena, keskikokoinen 200g1398g475kcal2.8g99.2g4.2g25.2g
Oliiviöljy 186g1648kcal0g0g186.4g0g
Viinietikka 140g29kcal0g0.7g0g0g
Valkosipuli 37g40kcal2.9g6.1g0.2g0.8g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g233g1335kcal41.2g54.5g115.5g27.5g
Peruna, keskikokoinen 60g1398g839kcal21g181.7g1.4g12.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11256g12067kcal382.8g1138.6g630.2g327.8g
Valittu annoskoko5628g6033kcal191.4g569.3g315.1g163.9g
Annoskoko puolitettuna2814g3017kcal95.7g284.7g157.6g82g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204