Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1004kcal29.8g204.8g3.5g10.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl100g44kcal4.3g5.4g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1127g2546kcal71.8g428.4g53.2g23.8g
Valittu annoskoko563g1273kcal35.9g214.2g26.6g11.9g
Annoskoko puolitettuna282g637kcal18g107.1g13.3g6g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603