Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 71g80kcal15.1g0g2.1g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.6kcal0.3g1.2g0g0.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 108g82kcal2g16.6g0.2g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g3.7g9kcal0.4g0.1g0.8g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr50g13kcal0.4g2.4g0.1g1.1g
Mustapippuri, annos 1g1.2g2.9kcal0.1g0.5g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1128g462kcal37.4g47.8g11.6g7.8g
Valittu annoskoko564g231kcal18.7g23.9g5.8g3.9g
Annoskoko puolitettuna282g116kcal9.4g12g2.9g2g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158942