Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1600g462kcal16g73.6g4.8g28.8g
Selleri, annos 50g640g90kcal6.4g19.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1600g448kcal9.6g95.2g3.2g40g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Kuohukerma,valio,2dl640g2176kcal12.8g19.2g224g0g
Juustoraaste emmental punaleima640g2496kcal185.6g0g192g0g
Vehnäjauho, sunnuntai32g112kcal3.8g22.7g0.7g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11264g11826kcal480.8g505.8g851.4g156g
Valittu annoskoko5632g5913kcal240.4g252.9g425.7g78g
Annoskoko puolitettuna2816g2956kcal120.2g126.5g212.9g39g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465