J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1352g811kcal20.3g175.8g1.4g12.2g
Herne, pakaste (rainbow)1953g1660kcal117.2g293g0g60.5g
Vesi, vesijohtovesi 1502g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g30g60kcal1.5g7.5g3g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g751g826kcal22.5g24g75.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g45g11kcal0.2g3.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11268g6738kcal323.4g1008.2g159g145.8g
Valittu annoskoko5634g3369kcal161.7g504.1g79.5g72.9g
Annoskoko puolitettuna2817g1685kcal80.9g252.1g39.8g36.5g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=445637