Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali333g70kcal4g11.3g0.7g7g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 133g176kcal3.5g4.3g16g0g
Dijonsinappi, Maille, Original10g7kcal0.4g0.8g0.3g0.3g
Ruohosipuli, tuore13g3.6kcal0.2g0.5g0.1g0.1g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g73g105kcal9.1g0.2g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1128g730kcal34.6g35.2g49.2g15.6g
Valittu annoskoko564g365kcal17.3g17.6g24.6g7.8g
Annoskoko puolitettuna282g183kcal8.7g8.8g12.3g3.9g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447