Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g131g447kcal20.3g82.8g3.9g7.9g
Tonnikala vedessä, rainbow105g105kcal21g0.5g2.1g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g32g161kcal2.1g17.1g9.3g0.6g
Ruokakerma Valio 5%150g90kcal1.8g4.2g7.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 45g46kcal1.6g8.1g0.5g1.3g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Oliiviöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1128g1802kcal94.2g227.6g56.8g20.2g
Valittu annoskoko564g901kcal47.1g113.8g28.4g10.1g
Annoskoko puolitettuna282g451kcal23.6g56.9g14.2g5.1g
Arvot/100g100g160kcal8.4g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850