Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 180g52kcal1.8g8.3g0.5g3.2g
Palsternakka 60g38kcal0.3g7.1g0.2g2.7g
Nauris 240g66kcal2.4g10.1g0.7g4.6g
Lohifilee 1440g2813kcal269.1g0g194.4g0g
Tilli, tuore 48g14kcal1.8g0.4g0.4g1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g36g79kcal6.1g6.1g3.2g0.2g
Sipulikuutiot Apetit240g62kcal2.9g11.5g0.5g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g240g41kcal4.6g5g0.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 720g2377kcal14.4g21.6g252g0g
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11280g11104kcal607.8g143.6g905g24.6g
Valittu annoskoko5640g5552kcal303.9g71.8g452.5g12.3g
Annoskoko puolitettuna2820g2776kcal152g35.9g226.3g6.2g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981