Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3326g702kcal39.9g113.1g6.7g69.8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1330g1760kcal35g42.6g159.6g0g
Dijonsinappi, Maille, Original100g70kcal4g8g3g3g
Ruohosipuli, tuore133g36kcal1.9g5.1g0.8g1.5g
Mustapippuri 13g37kcal1.4g5.1g0.4g3.5g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g732g1046kcal91.5g2.2g75.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11280g7301kcal347.4g352.2g491.8g155.6g
Valittu annoskoko5640g3651kcal173.7g176.1g245.9g77.8g
Annoskoko puolitettuna2820g1825kcal86.9g88.1g123g38.9g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447