Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g736g206kcal4.4g43.8g1.5g18.4g
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Pekoni rasvainen 240g902kcal28.8g0g88.8g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)52g374kcal0.1g0.1g41.6g0g
Hirvenliha 1120g1259kcal236.7g0g33.6g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 1332g567kcal5.1g54.6g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 480g1872kcal10.2g10.6g201.6g0g
Lihaliemi laimennettu 800g151kcal0g24g4.8g0.2g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g80g288kcal10.4g56g1.7g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11280g11802kcal622.8g473.4g751g71g
Valittu annoskoko5640g5901kcal311.4g236.7g375.5g35.5g
Annoskoko puolitettuna2820g2950kcal155.7g118.4g187.8g17.8g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565