Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 112g990kcal0g0g112g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Paprikajauhe 8g26kcal1.2g1.5g1g3g
Täysjyväriisi 680g2277kcal41.2g485.2g4.8g50.3g
Lihaliemijauhe/tiiviste 40g117kcal4.4g6g8.4g0.2g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 800g825kcal27.6g144g8.5g23.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11296g14070kcal768.6g1318g591.6g171.2g
Valittu annoskoko5648g7035kcal384.3g659g295.8g85.6g
Annoskoko puolitettuna2824g3517kcal192.2g329.5g147.9g42.8g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316