Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 960g1205kcal105.6g2.5g86.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 800g2641kcal16g24g280g0g
Voi, 1 tl, 5 g160g1168kcal1.6g1.6g128g0g
Jauheliha, sika-nauta 1600g3543kcal280g0g272g0g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Tomaattipyree, Pirkka280g230kcal9.5g53.2g2.8g2.8g
Kirsikkatomaatti, 50g600g120kcal3.6g22.8g1.8g0g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 600g2242kcal133.9g0g192g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 400g1109kcal8g12g112g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11304g24703kcal1127.2g263.8g2151.6g14.4g
Valittu annoskoko5652g12352kcal563.6g131.9g1075.8g7.2g
Annoskoko puolitettuna2826g6176kcal281.8g66g537.9g3.6g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085