Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai766g2680kcal91.9g543.6g16.1g23g
Oivariini, 60 (100g)563g3096kcal5.6g5.6g337.8g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%766g2220kcal260.3g0g130.2g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g901g631kcal99.1g22.5g13.5g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g586g925kcal196.1g0.2g10.5g4.1g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Kanamuna, paistettu (pirkka)495g1090kcal64.9g2.5g92.1g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g901g1081kcal29.7g43.2g90.1g0g
Persilja 225g62kcal3.1g2.5g0.5g18g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11304g23690kcal1507.2g1261.8g1382.6g97.8g
Valittu annoskoko5652g11845kcal753.6g630.9g691.3g48.9g
Annoskoko puolitettuna2826g5922kcal376.8g315.5g345.7g24.5g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891