Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1757g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1405g4286kcal136.3g861.4g28.1g203.8g
Vehnäjauho puolikarkea 2284g7835kcal232.7g1598.4g27.4g79.9g
Hiiva 88g65kcal11.5g1g0.4g6.1g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl105g949kcal0g0g105.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11312g26270kcal761g4921.6g322.6g579.6g
Valittu annoskoko5656g13135kcal380.5g2460.8g161.3g289.8g
Annoskoko puolitettuna2828g6568kcal190.3g1230.4g80.7g144.9g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580