Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 78g60kcal1.5g12.1g0.2g0.8g
Porkkana 20g6.6kcal0.1g1.1g0g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g11g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g6.3g7.5kcal0.2g0.3g0.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 2.3g7.2kcal0.2g0.8g0.3g0g
Voi 2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Lohifilee 63g122kcal11.7g0g8.4g0g
Katkarapu 28g19kcal4.1g0g0.3g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g22g22kcal0.9g4.4g0.1g0g
Valkopippuri 0.5g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.5g1kcal0g0.1g0g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1132g541kcal38.4g40.8g23.4g3.6g
Valittu annoskoko566g271kcal19.2g20.4g11.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna283g135kcal9.6g10.2g5.9g0.9g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674