Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2020g426kcal24.2g68.7g4g42.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g580g162kcal3.5g34.5g1.2g14.5g
Sipuli (käsittelemätön)580g157kcal7.5g27.8g1.2g9.9g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1600g2720kcal320g0g160g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen80g320kcal5.6g1.6g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11320g7572kcal721.6g265.2g396.8g133.6g
Valittu annoskoko5660g3786kcal360.8g132.6g198.4g66.8g
Annoskoko puolitettuna2830g1893kcal180.4g66.3g99.2g33.4g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241