Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2021g427kcal24.3g68.7g4g42.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g580g163kcal3.5g34.5g1.2g14.5g
Sipuli (käsittelemätön)580g157kcal7.5g27.9g1.2g9.9g
Vesi801g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1601g2722kcal320.2g0g160.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen80g320kcal5.6g1.6g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11328g7577kcal722.2g265.4g397g133.6g
Valittu annoskoko5664g3788kcal361.1g132.7g198.5g66.8g
Annoskoko puolitettuna2832g1894kcal180.6g66.4g99.3g33.4g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241