Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 598g4341kcal7.1g2.4g486.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 718g901kcal79g1.9g64.8g0g
Kaurahiutale 239g896kcal34.7g136.4g17.5g23.9g
Vehnäjauho puolikarkea 778g2669kcal79.3g544.6g9.3g27.2g
Sokeri 865g3510kcal0g863.8g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1197g1400kcal33.5g47.9g119.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.4g0g0g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9g0g0.1g
Mustikka metsä- 1197g527kcal6g76.6g7.2g39.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11328g28956kcal481.6g3460g1410g181.4g
Valittu annoskoko5664g14478kcal240.8g1730g705g90.7g
Annoskoko puolitettuna2832g7239kcal120.4g865g352.5g45.4g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932