Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g64g39kcal8.4g0.7g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1280g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 58g510kcal0g0g57.6g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 43g129kcal0g31.6g0g0g
Kurpitsa 2134g339kcal16g42.7g2.1g42.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1920g6589kcal195.7g1344.3g23g67.2g
Kananmuna kuoreton 117g167kcal14.7g0.4g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11328g15545kcal469.6g2839.4g190g219.8g
Valittu annoskoko5664g7773kcal234.8g1419.7g95g109.9g
Annoskoko puolitettuna2832g3886kcal117.4g709.9g47.5g55g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206