Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g88g394kcal6.7g59.6g14g3.2g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)44g166kcal0.2g2.8g17.5g0g
Taloussuklaa, Fazer88g451kcal3.4g49.1g26.3g4.6g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 102g177kcal7.8g2.4g15.3g0g
Sokeri 50g202kcal0g49.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu79g100kcal8.7g0.2g7.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl117g397kcal2.3g3.5g40.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1134g3775kcal58.2g334.4g242.2g15.6g
Valittu annoskoko567g1887kcal29.1g167.2g121.1g7.8g
Annoskoko puolitettuna284g944kcal14.6g83.6g60.6g3.9g
Arvot/100g100g333kcal5.1g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119917