Puolukkasämpylä, Maidoton, Munaton
Taikinan juuri valmistetaan ensin.
0,5 l vettä
2/3 pss (n. 7g) kuivahiivaa
1,5 dl (n. 105g) sämpyläjauhoja
1,5 dl (n. 85g) hiivaleipäjauhoja
Vesi lämmitetään 42 asteiseksi.
Jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu, vatkataav veteen.
Juuren annetaan seistä ja kuplia lämpimässä paikassa n. puolen tunnin ajan.
Taikinan valmistus.
Juureen sekoitetaan
2 tl ruususuolaa
3 rkl siirappia
40 g Flora Culinesse juoksevaa kasviöljyvalmistetta
1 dl vehnänalkioita
1 dl kauraleseitä
1 dl vehnäleseitä
1 dl ruisleseitä
1,5 dl sok. puolukkasurvosta
Nämä sekoitetaan hyvin.
Taikina alustetaan
3,5 dl sämpyläjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
Annetaan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
Taikinasta leivotaan n. 26 sämpylää, joiden annetaan nousta n. 15-20 min. ja paistetaan 225 asteen lämmössä n. 12-15 minuuttia
Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa
Marjusaa