Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1322g1613kcal268.4g0g59.5g0g
Sipuli (kuorittu)661g179kcal8.6g31.7g1.3g11.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)66g185kcal6.2g11.9g12.6g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 3005g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 301g1637kcal2.7g1.5g183.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g670kcal19.9g136.7g2.3g6.8g
Sinappi, mieto, meira 125g60g100kcal2.4g13.2g4.2g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)60g48kcal0.9g11.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11340g8865kcal618.2g412.8g526.2g36.6g
Valittu annoskoko5670g4432kcal309.1g206.4g263.1g18.3g
Annoskoko puolitettuna2835g2216kcal154.6g103.2g131.6g9.2g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869