Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai109g382kcal13.1g77.4g2.3g3.3g
Sokeri 135g550kcal0g135.3g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1.7g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten34g111kcal7.9g15.1g7g3.7g
Voi 17g122kcal0.2g0.1g13.6g0g
Vesi84g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Tomusokeri 1dl=60g84g335kcal0g83.8g0g0g
Voi 13g97kcal0.2g0.1g10.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g5kcal0.5g0.7g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g17g81kcal0.6g11.1g3.7g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1136g3535kcal59g651g86.4g15.6g
Valittu annoskoko568g1768kcal29.5g325.5g43.2g7.8g
Annoskoko puolitettuna284g884kcal14.8g162.8g21.6g3.9g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367135