Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.3g3.5kcal0.1g0.2g0.2g0g
Sokeri 0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Pekoni (Dulano)16g40kcal2.8g0.5g3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Soijakastike 2.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)0.6g1.3kcal0g0.3g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Siirappi, tumma3.8g12kcal0g2.8g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g22g13kcal0.3g2.8g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali119g25kcal1.4g4g0.2g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1138g390kcal29.4g27g17g7.6g
Valittu annoskoko569g195kcal14.7g13.5g8.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna285g98kcal7.4g6.8g4.3g1.9g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918