Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1199g268kcal6g37.2g2.4g30g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)1999g5736kcal503.6g0g415.7g0g
Sipuli 120g36kcal1.5g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g999g203kcal6g38g3g14g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Vesi, vesijohtovesi 1199g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka40g33kcal1.4g7.6g0.4g0.4g
Oregano, kuivattu 8g24kcal0.9g1.7g0.8g3.4g
Timjami 8g23kcal0.7g2.2g0.6g3g
Persilja 20g5.5kcal0.3g0.2g0g1.6g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11360g13838kcal1046g199.8g967.2g115.8g
Valittu annoskoko5680g6919kcal523g99.9g483.6g57.9g
Annoskoko puolitettuna2840g3460kcal261.5g50g241.8g29g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498